Galàxia Montserrat



Com si d'un sistema de planetes es tractés. Ens anem ajuntant amb la força de la nostra passió. Fills de mare i pare, amb diferents recorreguts. Maneres de ser i pensar, ens trobem compartint els mateixos camins. Gaudint de la pertinença, no dubtem en lligar-nos l'un amb l'altre, atraguts per una forca invisible de qui dependrà el nostre vincle.
L'escalada és així, el primer plat dels nostres impulsos, el recull de tota una sèrie de necessitats i carències forjades en el transcurs de la nostra biografia.

 D'aquesta manera ens van emtabanar en Josep i jo, aquests últims dies, per recòrrer dues petites perles disperses per l'immensitat del Monserrat escalable. Dues vies que aparentment estaven sotmeses als mateixos patrons. Navegació lliure amb parabolts, però que desprenen sensacions totalment diferents.
Sembla mentida com una activitat aparentment tan limitada com el fet de progressar per una paret emplaçant seguros pel autoasegurament, pot diferir tant en el caràcter que pren la via.
La primera, la Jordi Vidal dels Plecs del llibre. La definiria com una ruta de graus afables, càlida, on els moviments van a la recerca del gest, arribant en certs moments puntuals a fregar la levitació.
Dins d'un lloc com el Montgros, com pocs en el massís montserratí, on encara es pot percebre el silenci i la calma.











De la Pleniluni de la Mòmia, en ve ràbia i confrontació. Ruta per baixar el fre de mà i llançar-se.
Per posar a prova els diferencials de la por i sobrepassar l'instint d'autoconservació, encara que només es tracti de posar en perill els nostres turmells.
Dues vies per on vaig transitar del jo puc a això és massa. A l'etern joc personal de posar-se a prova per demostrar-me que ún és valent i pot, per topar-me amb la frustració mal portada.






Gaudint del top rope i portat amb cotó fluix als llargs difícils pel mestre Josep.

Comentaris

  1. Juanito, ets tot un poeta, m has fet saltar les llagrimes... a veure si ara posarem gelosa a la Monica :p

    ResponElimina
  2. Cap problema, el tema serà quant s'enteri de la meva relació amb la mómia.Sort que no parla, ni es mou massa.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESTAMPIDA

Escalades gran reserva a Can Folló

Novetats a Roca Maura